Bezglutenowe naleśniki z serem bananowo-jabłkowym

Mam nadzieję, że jesteście w teamie naleśnikowych smakoszy 🙂 . Wszak to jeden z wyjątkowych smaków dzieciństwa. Ciepłe, z chrupiącego ciasta i z pysznym serowym nadzieniem. Mmm… prawdziwa pychotka! Zapraszam Was do wypróbowania mojego przepisu na Bezglutenowe naleśniki z serem bananowo-jabłkowym. Przepis jest na dwie porcje, ale lepiej przygotować od razu nieco więcej, ponieważ smakują tak wybornie, że nie sposób się od nich oderwać 🙂 .

Składniki (przepis na 2 porcje):

  • Mąka kukurydziana – 5 łyżek
  • Jajka – 2 sztuki
  • Napój roślinny (np. kokosowy) – 1/3 szklanki
  • Sól himalajska – 1 szczypta
  • Ser twarogowy półtłusty – 150 gram
  • Banan dojrzały – 1/2 sztuki
  • Jabłko – 1/2 sztuki
  • Miód – 1/2 łyżki
  • Masło klarowane – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Do miski wbiłam jajka, dodałam napój roślinny, mąkę kukurydzianą oraz sól. Całość dokładnie zmiksowałam. Na patelni rozgrzałam masło klarowane i usmażyłam z powstałej masy naleśniki. Ser twarogowy przełożyłam do pojemnika, dodałam banana, obrane i starte na tarce jabłko oraz miód. Całość zblendowałam na gładką masę. Usmażone naleśniki posmarowałam serem owocowym, zwinęłam w ruloniki i ułożyłam na talerzu. Gotowe! Pycha!

Smacznego! 🙂

Bezglutenowe naleśniki z serem bananowym. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl