
Mam nadzieję, że jesteście w teamie naleśnikowych smakoszy 🙂 . Wszak to jeden z wyjątkowych smaków dzieciństwa. Ciepłe, z chrupiącego ciasta i z pysznym serowym nadzieniem. Mmm… prawdziwa pychotka! Zapraszam Was do wypróbowania mojego przepisu na Bezglutenowe naleśniki z serem bananowo-jabłkowym. Przepis jest na dwie porcje, ale lepiej przygotować od razu nieco więcej, ponieważ smakują tak wybornie, że nie sposób się od nich oderwać 🙂 .
Składniki (przepis na 2 porcje):
- Mąka kukurydziana – 5 łyżek
- Jajka – 2 sztuki
- Napój roślinny (np. kokosowy) – 1/3 szklanki
- Sól himalajska – 1 szczypta
- Ser twarogowy półtłusty – 150 gram
- Banan dojrzały – 1/2 sztuki
- Jabłko – 1/2 sztuki
- Miód – 1/2 łyżki
- Masło klarowane – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Do miski wbiłam jajka, dodałam napój roślinny, mąkę kukurydzianą oraz sól. Całość dokładnie zmiksowałam. Na patelni rozgrzałam masło klarowane i usmażyłam z powstałej masy naleśniki. Ser twarogowy przełożyłam do pojemnika, dodałam banana, obrane i starte na tarce jabłko oraz miód. Całość zblendowałam na gładką masę. Usmażone naleśniki posmarowałam serem owocowym, zwinęłam w ruloniki i ułożyłam na talerzu. Gotowe! Pycha!
Smacznego! 🙂

