Ciasteczka bananowo-kokosowe

Ciasteczka bananowo-kokosowe z dodatkiem płatków owsianych to zdrowa i smaczna przekąska na drugie śniadanie, małe co nieco do filiżanki ulubionej kawy/herbaty, przyjacielskie spotkanie lub miły rodzinny czas. Aromatyczne, mięciutkie i przepyszne. Koniecznie wypróbujcie.

Wiórki kokosowe – to rozdrobniony i wysuszony miąższ orzecha kokosowego. Są bogatym źródłem białka oraz pierwiastków: żelaza (w 100 g wiórków znajdziemy 3,3 mg żelaza), miedzi, magnezu, kwasu foliowego, potasu oraz witam B i E. Wzmacniają odporność organizmu, pozytywnie wpływają na kondycję skóry. Zawarte w wiórkach kokosowych trójglicerydy średniołańcuchowe, czyli zdrowe tłuszcze, przyspieszają tempo metabolizmu. Mają także dobroczynny wpływ na układ nerwowy i naczyniowo-sercowy. Ważne, aby kupować i używać wiórków bez konserwantów. Osobiście polecam WIÓRKI KOKOSOWE NATURALNE MIGOGROUP 1KG. Świetna jakość i dobra cena.

Składniki:

Sposób przygotowania:

Do pojemnika włożyłam rozgniecione banany, płatki owsiane, wiórki kokosowe, jajka, miód, napój roślinny, cynamon. Całość dokładnie wymieszałam. Uformowałam małe kulki, ułożyłam na blaszce wyłożonej pergaminem do pieczenia, lekko spłaszczyłam. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Upieczone wyłożyłam na talerz, posypałam wiórkami kokosowymi. Pycha!

Smacznego! 🙂

Ciasteczka bananowo-kokosowe. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl