Koktajl jeżynowy z papryczką chili

Chcesz cieszyć się energią, produktywnością i dobrym samopoczuciem przez cały dzień? Zadbaj o dostarczenie swojemu organizmowi najlepszego paliwa. Przygotuj Koktajl jeżynowy z papryczką chili. Koktajl jest prawdziwą bombą witaminową, wspomagają odporność i pracę całego organizmu. Zawiera dużo witaminy C, K i błonnika pokarmowego. Wspomaga pracę mózgu, wzmacnia pamięć i koncentrację. Ma właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Do tego jest przepyszny i daje mnóstwo energii.

Jeżyny – to przepyszne i bardzo zdrowe owoce. Jedzenie jeżyn wzmacnia organizm, poprawia wygląd skóry i pomaga w różnego rodzaju dolegliwościach ze strony układu pokarmowego oraz sercowo-naczyniowego. Są bogate w antocyjany. Są to związki antyoksydacyjne, które wspomagają pracę serca, zapobiegają zmianom nowotworowym w obrębie całego organizmu, obniżają poziom cholesterolu oraz cukru we krwi. Wspomagają odchudzanie, ograniczają stany zapalne, poprawiają ostrość widzenia. Jeżyny zawierają także witaminę E, która wpływa na piękny i młody wygląd skóry. Są również dobrym źródłem witaminy A i K. Ich obecność usprawnia pracę układu krwionośnego oraz wzmacnia kości.

Składniki (przepis na 2 porcje):

  • Jeżyny – 200 gram
  • Banan – 1 sztuka
  • Brzoskwinie – 2 sztuki
  • Miód – 2 łyżki
  • Papryczka chili – 1 mała sztuka
  • Napój migdałowy – 2/3 szklanki

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wrzuć do pojemnika i dokładnie zblenduj. Koktajl rozlej do szklanek. Wypij od razu lub zabierz do pracy, w podróż, na spacer.

Smacznego! 🙂

Koktajl jeżynowy z papryczką chili. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl
Koktajl jeżynowy z papryczką chili. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl