Koktajl ze szpinaku, gruszki i awokado

Koktajl to posiłek, który towarzyszy mi niemal każdego dnia. Przygotowany z ulubionych owoców lub warzyw stanowi znakomitą przekąskę o każdej porze i w każdym miejscu. Dostarcza organizmowi niezbędnych witamin i minerałów, świetnie nawadnia i wspaniale smakuje. Dodaje energii, koncentracji i dobrego samopoczucia. Dzisiaj mam dla Was propozycję na Koktajl ze szpinaku, gruszki i awokado. Wiosna, zieleń, słońce, naturalna słodycz… To wszystko w każdym łyku tego wyjątkowego eliksiru. Koniecznie przygotujcie, zabierzcie ze sobą gdziekolwiek chcecie i skosztujcie. Pycha!

Awokado – to owoc o bogatych właściwościach leczniczych i wartościach odżywczych. Zawiera witaminy i składniki mineralne takie jak: witamina K, C, B6, potas, miedź, kwas foliowy. W awokado znajdziemy także nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas oleinowy, kwas linolowy oraz ich estry. Chronią one błony komórek, zapobiegając utracie wody, odpowiadają za głębokie działanie nawilżające na skórę, mają działanie wspomagające układ odpornościowy. Awokado zawiera również fitosterole odpowiadające za przeciwdziałanie stanom zapalnym w organizmie. Ponadto owoc zawiera w swoim składzie ponad 80 korzystnych związków, w tym skwalen o działaniu chroniącym serce i aminokwasy, budujące mięśnie.

Składniki (przepis na 2 porcje):

  • Szpinak – 50 gram
  • Gruszka – 1 sztuka
  • Awokado – 1 sztuka
  • Sok wyciśnięty z cytryny – 4 łyżki
  • Napój kokosowy – 1/2 szklanki
  • Woda – 1/2 szklanki
  • Miód – 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki włożyłam do pojemnika i dokładnie zblendowałam. Koktajl przelałam do szklanek. Gotowe! Pycha .

Smacznego! 🙂

Koktajl ze szpinaku, gruszki i awokado. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl
Koktajl ze szpinaku, gruszki i awokado. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl
Koktajl ze szpinaku, gruszki i awokado. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl