Majówka w pełni, choć pogoda nieco w kratkę. Tym bardziej przychodzi ochota na coś pysznego, orzeźwiającego i dodającego energii. Polecam Wam przygotować genialny Mus mandarynkowy z lnem i wiórkami kokosowymi. Moc witamin, nieziemski aromat, wyjątkowy smak i niezwykła aksamitność czynią z deseru prawdziwą majówkową rozkosz .
Mandarynki – są nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Dzięki witaminom C i A – naturalnym przeciwutleniaczom – podnoszą odporność, hamują działanie wolnych rodników odpowiedzialnych za proces starzenia. Poprawiają kondycję skóry oraz chronią przed chorobami oczu. Według badań mandarynki pomagają także zwalczać otyłość, zapobiegają cukrzycy tupu 2, miażdżycy naczyń i niektórym rodzajom nowotworów.
Siemię lniane – te malutkie nasiona bardzo korzystnie wpływają na nasze zdrowie i urodę. Są naturalnym źródłem żelaza, cynku, kwasu foliowego, magnezu, witamin z grupy B i białka. Zawierają także bardzo dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i błonnika. Zwalczają dolegliwości układu pokarmowego: biegunki, zaparcia, nadkwaśność żołądka, nieżyt jelit. Uzupełniają braki w organizmie w składniki odżywcze. Redukują zły cholesterol. Doskonale nawilżają gardło oraz wspomagają leczenie suchego kaszlu. Warto wybrać produkt dobrej jakości. Osobiście polecam SIEMIĘ LNIANE ZŁOCISTE OLEOFARM 250G.
Składniki (przepis na 2 porcje):
- Mandarynki – 8 sztuk
- Banany – 2 sztuki
- Gruszka dojrzała – 1 sztuka
- Siemię lniane – 2 łyżki
- Wiórki kokosowe – 2 łyżki
- Mandarynka do dekoracji – 2 sztuki
Sposób przygotowania:
Mandarynki, banana i gruszkę zblendowałam z siemieniem lnianym i wiórkami kokosowymi. Mus przelałam do szklanych pucharków i udekorowałam cząstkami pomarańczy. Gotowe! Pycha
Smacznego! 🙂 .