Co za wspaniały i niepowtarzalny letni dzień. Świeże powietrze, słoneczko, śpiew ptaków, lekki wietrzyk smagający po twarzy i piękne niebo odbijające się w szklanym blacie usytuowanego na tarasie stolika. Moje ciało, umysł i dusza śmieją się głośno i radośnie. Bajkową scenerię posiłku dopełnia dzisiejszy jego bohater, czyli genialne Naleśniki z musem borówkowym. To prawdziwa i przepyszna letnia rozpusta, na którą warto się skusić. Gwarantuję, że na długo pozostanie w pamięci 🙂 .
Składniki (przepis na 3 sztuki):
- Mąka ryżowa – 5 łyżek
- Jajko – 1 sztuka
- Mleko sojowe (lub dowolne, które lubisz) – 1/2 szklanki
- Sól himalajska – 1 szczypta
- Borówki amerykańskie – 100 g
- Banan – 1/2 sztuki
- Masło klarowane – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Mąkę ryżową, jajko, mleko sojowe i sól zmiksowałam na gładką masę. Na patelni, na rozgrzanym maśle klarowanym usmażyłam naleśniki.
Borówki amerykańskie i banana dokładnie zblendowałam.
Usmażone naleśniki wyłożyłam na talerz, polałam musem borówkowym. Udekorowałam świeżymi borówkami, czereśniami i plasterkami bananów. Gotowe! Pycha .
Smacznego! 🙂 .