Placki ziemniaczane z czosnkiem i cebulką

Dzisiaj z ogromną przyjemnością zaserwuję Wam prawdziwy smak dzieciństwa, który zapewne każdy z Was uwielbia. To przepyszne Placki ziemniaczane z czosnkiem i cebulką. Delikatne, chrupiące oraz z wyjątkową nutką zdrowia. Rewelacyjne dla małych i dużych smakoszy. Koniecznie wypróbujcie ten przepis 🙂 .

Czosnek – zawiera allicynę – substancję o silnym działaniu bakteriobójczym. Jedzenie czosnku wspiera organizm w walce z atakującymi go w okresach zachorowań bakteriami i wirusami. To doskonały i w pełni naturalny antybiotyk.

Składniki:

  • Ziemniaki – 2 sztuki
  • Cebula – 1/2 sztuki
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Mąka ryżowa – 2 łyżki
  • Jajka – 2 sztuki
  • Szczypiorek suszony – 3 szczypty
  • Sól himalajska – 3 szczypty
  • Masło klarowane – 2 łyżki
  • Szczypiorek świeży posiekany – 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Ziemniaki starłam na tarce wraz z cebulą i czosnkiem. Dodałam mąkę ryżową, jajka i przyprawy. Placki smażyłam na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Usmażone wyłożyłam na talerz posypany szczypiorkiem. Pycha!

Smacznego! 🙂

Placki ziemniaczane z czosnkiem i cebulką. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl
Placki ziemniaczane z czosnkiem i cebulką. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl