Dzisiaj z ogromną przyjemnością zaserwuję Wam prawdziwy smak dzieciństwa, który zapewne każdy z Was uwielbia. To przepyszne Placki ziemniaczane z czosnkiem i cebulką. Delikatne, chrupiące oraz z wyjątkową nutką zdrowia. Rewelacyjne dla małych i dużych smakoszy. Koniecznie wypróbujcie ten przepis 🙂 .
Czosnek – zawiera allicynę – substancję o silnym działaniu bakteriobójczym. Jedzenie czosnku wspiera organizm w walce z atakującymi go w okresach zachorowań bakteriami i wirusami. To doskonały i w pełni naturalny antybiotyk.
Składniki:
- Ziemniaki – 2 sztuki
- Cebula – 1/2 sztuki
- Czosnek – 2 ząbki
- Mąka ryżowa – 2 łyżki
- Jajka – 2 sztuki
- Szczypiorek suszony – 3 szczypty
- Sól himalajska – 3 szczypty
- Masło klarowane – 2 łyżki
- Szczypiorek świeży posiekany – 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Ziemniaki starłam na tarce wraz z cebulą i czosnkiem. Dodałam mąkę ryżową, jajka i przyprawy. Placki smażyłam na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Usmażone wyłożyłam na talerz posypany szczypiorkiem. Pycha!
Smacznego! 🙂