
Ten pyszny i zdrowy rarytas zrobiłam podczas ostatniego domowego halloween. Smakowały wszystkim wybornie, dlatego warto zapisać sobie ten przepis i wykorzystywać na różne okazyjne spotkania. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. A efekt fantastyczny! 🙂
Czy wiecie, że w skórce ciemnych winogron występuje występuje resweratrol – flawonoid wykazujący silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, przeciwwirusowe oraz antyrakowe? Resweratrol ma działanie wydłużające życie, co udowodnione zostało w licznych badaniach. Warto jeść ten jesienny przysmak jak najczęściej!
Składniki:
- Jajka – 5 sztuk
- Tofu wędzone – 100 gram
- Jogurt kokosowy – 1 łyżka
- Sól himalajska – 2 szczypty
- Pieprz czarny – 2 szczypty
- Winogrona czarne do dekoracji
- Kiełki rzodkiewki do dekoracji
Sposób przygotowania:
Jajka ugotowałam na twardo. Żółtka zblendowałam z wędzonym tofu, jogurtem i przyprawami. Pastą nadziałam połówki białek. Z winogron zrobiłam małe pająki. Ułożyłam na talerzu posypanym kiełkami rzodkiewki. Pycha! ?
Smacznego! 🙂


