Wegetariańska potrawka z warzywami, tofu sweet chilli i makaronem z czerwonej soczewicy

Wegetariańska kuchnia jest pyszna i zdrowa. Pełna niesamowitych i niezwykłych smaków. Codziennie odkrywam jej nowe oblicza. Dzisiaj mam dla Was przepis na Wegetariańską potrawkę z warzywami, tofu sweet chilli i makaronem z czerwonej soczewicy. Danie proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne i w domu i w pracy. Koniecznie wypróbujcie 🙂 .

Soczewica – jest niesamowitym well produktem. Stanowi doskonałe źródło witamin z grupy B oraz witaminy K. Znajdziemy w niej także cenne pierwiastki, na przykład cynk, magnez, fosfor, potas, czy miedź. Poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego, ma działanie antynowotworowe oraz pomaga w walce ze stresem i stanami lękowymi. Warto sięgać po ten well produkt jak najczęściej.

Składniki:

  • Marchew – 2 sztuki
  • Ziemniaki – 2 sztuki
  • Tofu marynowane sweet chilli – 100 gram
  • Makaron z czerwonej soczewicy – 150 gram
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Woda – 1/2 szklanki
  • Pieprz czarny – 2 szczypty
  • Sól himalajska – 3 szczypty
  • Kurkuma – 2 szczypty

Sposób przygotowania:

Ziemniaki i tofu pokroiłam w kostkę, marchew starłam na tarce. Rozgrzałam olej na patelni. Dodałam tofu, marchew i ziemniaki. Chwilę podsmażyłam. Następnie dodałam makaron i przyprawy. Wlałam wodę, gotowałam do miękkości. Pycha! 

Smacznego! 🙂

Wegetariańska potrawka z warzywami, tofu sweet chilli i makaronem z czerwonej soczewicy. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl
Wegetariańska potrawka z warzywami, tofu sweet chilli i makaronem z czerwonej soczewicy. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl