WELL kulki z amarantusem i orzechami

WELL kulki z amarantusem i orzechami. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl

Coś pysznego, słodkiego i zdrowego do niedzielnej kawy…? Zdecydowanie tak! WELL kulki z amarantusem i orzechami są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Dzięki wyjątkowym składnikom wzmacniają odporność, dodają energii i wywołują uśmiech na twarzy. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, a mali i duzi smakosze będą zachwyceni 🙂 .

Amarantus – – to niezwykle cenne zboże XXI wieku. Stanowi świetne źródło żelaza, magnezu, wapnia, białka, błonnika i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera antyoksydanty, które neutralizuja wolne rodniki oraz skwalen. Jest lekkostrawny. Potrawy na jego bazie nie obciążają ujkładu trawiennego i pracy jelit. Dzięki wysokiej zawartości magnezu i żelaza przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Jest produktem naturalnie bezglutenowym. Obowiązkowo powinien znaleźć się w diecie osób dbających o zdrowe odżywianie.

Składniki (przepis na 6 sztuk):

  • Daktyle suszone – 50 gram
  • Orzechy włoskie – 10 gram
  • Amarantus popping – 1 szklanka
  • Miód – 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Daktyle suszone zalałam wrzątkiem i odstawiłam na 15 minut. Następnie odlałam wodę i zblendowałam z orzechami włoskimi. Dodałam amarantus i miód. Całość dokładnie wymieszałam. Z masy uformowałam kulki. Gotowe! Pycha .

Smacznego! 🙂 .

WELL kulki z amarantusem i orzechami. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl
WELL kulki z amarantusem i orzechami. Przepis i zdjęcia WellJaTyMy.pl